Zelf op expeditie

De partners van Expeditie Waddenkust organiseren excursies naar de verschillende locaties. Om daar zelf te zien en te horen wat er gebeurt op het gebied van klimaatadaptatie.

naar De afsluitdijk

Eindelijk is het weer mogelijk om de Afsluitdijk te beleven. Ervaar verleden en toekomst in het Afsluitdijk Wadden Center. Of vaar mee langs de dijkversterkingswerkzaamheden van bouwconsortium Levvel (BAM, Rebel en Van Oord) op de Waddenzee.

Boottochten langs de werkzaamheden

Stap bij Den Oever op een authentieke vissersboot en vaar mee over de Waddenzee langs onder meer de dijkversterking. In ongeveer twee en een half uur krijg je een uniek zicht op de werkzaamheden vanaf het water. Een enthousiaste gids geeft onderweg tekst en uitleg over dijkversterking, de bouw van de spuisluizen en gemalen, natuur en visserij.

Praktische informatie:

  • De boottochten zijn gratis
  • Elke week, in ieder geval in de zomer, zijn er een aantal rondvaarten
  • Wil je meevaren, meld je dan aan via Activiteiten | De Afsluitdijk en kies daar in menubalk voor Boottochten.

afsluitdijk Wadden Center

Een bezoek aan dit beleefcentrum voor jong en oud is zeker de moeite waard. Duik in de geschiedenis en de vernieuwing van de Afsluitdijk met een interactieve maquette. Zwem virtueel door de Vismigratierivier. Of maak in de Aquavista een vlucht over het achterland van het IJsselmeergebied. En op het dak van het Afsluitdijk Wadden Center kun je terecht voor een fenomenaal uitzicht over de Afsluitdijk, het IJsselmeer en de Waddenzee.

Praktische informatie:

  • Openingstijden: elke dag is het center open van 10:00 tot 17:30 uur
  • Toegangsprijzen: vanaf 12 jaar: € 5,00 – van 4 tot 12 jaar:€ 3,00 – tot 4 jaar gratis
  • Vooraf reserveren is alleen nodig voor groepen. Vanwege de 1,5 meter-maatregel geldt nog wel een maximum aantal bezoekers voor de expositie. Hou daarom rekening met eventuele wachttijd. Restaurant Skom blijft voorlopig gesloten. Haal in plaats daarvan een kop koffie of een verkoelend drankje bij het to go-punt.
  • Kijk voor meer informatie op de website van De Afsluitdijk.

naar de onlanden

De Onlanden – @Geurt Besselink

Natuurmonumenten organiseert regelmatig excursies in De Onlanden.
Bekijk het aanbod op de website.